Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Őszibarackos túrókrém torta babapiskótával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a könnyű őszibarackos túrókrém torta remek választás nyári desszertnek. A friss gyümölcs és a lágy túrókrém tökéletesen kiegészíti egymást, a babapiskóta pedig egyszerűen megoldja az alapot. Nincs szükség sütésre, így gyorsan elkészíthetjük. Ünnepi alkalmakra vagy hétvégi családi desszertnek is ideális.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Anett Kulcsár
Beküldte: 2013.11.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és levével. Hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt őszibarackot.

A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a háromnegyed részét a túrós keverékhez forgatjuk.

A tejet langyosra melegítjük, és kevés cukrot keverünk bele. A babapiskótákat gyorsan megmártjuk a cukros tejben. Egy 24 cm-es tortaforma vagy jénai aljára egy réteg piskótát teszünk, erre a túrókrém felét, majd ismét egy réteg babapiskótát. A tetejére kerül a maradék túrókrém, majd elsimítjuk.

A félretett tejszínhabbal bevonjuk a torta tetejét. A tortabevonó csokoládét felolvasztjuk, kevés tejet adunk hozzá, hogy folyékony, csorgatható állagot kapjunk, és ezzel díszítjük a tetejét.

Tipp

A tortát érdemes legalább 2-3 órára hűtőbe tenni, hogy a piskóta jól megpuhuljon és az ízek összeérjenek. Más gyümölccsel, például eperrel vagy sárgabarackkal is elkészíthető.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Anett Kulcsár
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is