Elkészítése
A túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és levével. Hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt őszibarackot.
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a háromnegyed részét a túrós keverékhez forgatjuk.
A tejet langyosra melegítjük, és kevés cukrot keverünk bele. A babapiskótákat gyorsan megmártjuk a cukros tejben. Egy 24 cm-es tortaforma vagy jénai aljára egy réteg piskótát teszünk, erre a túrókrém felét, majd ismét egy réteg babapiskótát. A tetejére kerül a maradék túrókrém, majd elsimítjuk.
A félretett tejszínhabbal bevonjuk a torta tetejét. A tortabevonó csokoládét felolvasztjuk, kevés tejet adunk hozzá, hogy folyékony, csorgatható állagot kapjunk, és ezzel díszítjük a tetejét.
Tipp
A tortát érdemes legalább 2-3 órára hűtőbe tenni, hogy a piskóta jól megpuhuljon és az ízek összeérjenek. Más gyümölccsel, például eperrel vagy sárgabarackkal is elkészíthető.
