Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarackos túrókrém torta babapiskótával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 db babapiskóta
  • 50 dkg túró
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 db őszibarack
  • 1 db citrom
  • 1 tábla tortabevonó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • cukor

Elkészítése

A túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és levével. Hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt őszibarackot.

A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a háromnegyed részét a túrós keverékhez forgatjuk.

A tejet langyosra melegítjük, és kevés cukrot keverünk bele. A babapiskótákat gyorsan megmártjuk a cukros tejben. Egy 24 cm-es tortaforma vagy jénai aljára egy réteg piskótát teszünk, erre a túrókrém felét, majd ismét egy réteg babapiskótát. A tetejére kerül a maradék túrókrém, majd elsimítjuk.

A félretett tejszínhabbal bevonjuk a torta tetejét. A tortabevonó csokoládét felolvasztjuk, kevés tejet adunk hozzá, hogy folyékony, csorgatható állagot kapjunk, és ezzel díszítjük a tetejét.

Tipp

A tortát érdemes legalább 2-3 órára hűtőbe tenni, hogy a piskóta jól megpuhuljon és az ízek összeérjenek. Más gyümölccsel, például eperrel vagy sárgabarackkal is elkészíthető.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/oszibarackos-turokrem-torta-babapiskotaval/