Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Othellokrémes hamis tiramisu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 6 evőkanál othello dzsem
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl tejszín
  • porcukor ízlés szerint
  • 2 dl langyos tej
  • 1 dl cointreau (narancslikőr)

Elkészítése

A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és hozzáadjuk a mascarponéhoz, elkeverjük benne a dzsemet, majd ízlés szerint porcukorral ízesítjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk a szőlős krémbe.

A tejben elkeverjük a narancslikőrt és a piskótákat éppen hogy csak megmártjuk benne, majd egy 24*24 cm-es formába lerakjuk. A krém felét rásimítjuk, erre ráhelyezzük megmártott piskótákat és befedjük a megmaradt krémmel.

A tetejét szőlő dzsemmel díszítjük és 3-4 óra hűtés után kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/othellokremes-hamis-tiramisu/