A túrót, a joghurtot, az édesítőszert és a vaníliaaromát simára keverjük. A zselatinport 1 dl meleg vízben kézi mixer segítségével alaposan feloldjuk, majd a túrós masszából hozzáadunk 1–2 evőkanállal, hogy kiegyenlítse a hőmérsékletet. Ezután a zselatinos keveréket a teljes túrós masszához dolgozzuk.
A kész masszát vízzel kiöblített muffin formákba adagoljuk, és hűtőben legalább 5–6 órán át hagyjuk dermedni.
Tálalás
Egy kistányérra kevés cukormentes lekvárt kanalazunk, erre helyezzük a panna cottát, majd friss vagy fagyasztott gyümölccsel díszítjük.
Tipp
A desszert ízét feldobhatjuk citromhéjjal vagy egy kevés fahéjjal is. Ha különlegesebb tálalást szeretnénk, a panna cottát rétegezhetjük gyümölcspürével is.