Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Párizsi kocka másképp recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 1,5 csomag háztartási keksz

Krém

  • 0,75 liter tej
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál kakaó
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 10 dkg csokoládé
  • 7 dkg porcukor
  • 1 dl víz

Elkészítése

Egy tepsi alját kirakjuk keksszel. A csokoládékrémhez a tejet, a lisztet, a kakaót és a vaníliát csomómentesre keverjük, majd sűrű péppé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt csokis pépet. A kész krémet egyenletesen eloszlatjuk a kekszrétegen. A tetejére újabb sor kekszet rakunk.

A süteményt 1-2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a csokoládét a porcukorral és a vízzel együtt felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére egyenletesen eloszlatjuk. Ha megdermedt, szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/parizsi-kocka-maskepp/