Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a zselatint összekeverjük a vízzel, majd félretesszük, hogy kicsit megduzzadjon. Közben egy lábasba tesszük a cukrot, a vizet és a mézet, majd felforraljuk. Amikor a keverék forr, kis lángon további 1-2 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. A forró cukros-mézes keveréket hozzáöntjük a zselatinhoz, és az egészet mixerrel alaposan összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a többi […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a zselatint összekeverjük a vízzel, majd félretesszük, hogy kicsit megduzzadjon. Közben egy lábasba tesszük a cukrot, a vizet és a mézet, majd felforraljuk. Amikor a keverék forr, kis lángon további 1-2 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. A forró cukros-mézes keveréket hozzáöntjük a zselatinhoz, és az egészet mixerrel alaposan összedolgozzuk.

Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, például vaníliát vagy más ízesítőket. Amikor a keverék elkezd keményedni, hozzáadjuk az ételfestéket, hogy a kívánt színt elérjük. Az elkészült masszát olajozott sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a tetejére is olajos sütőpapírt helyezünk, hogy ne ragadjon rá semmi.

A tepsit 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a massza teljesen megdermedjen. Miután megszilárdult, a masszát ollóval tetszőleges formákra vagy darabokra vágjuk, majd porcukorral elkevert keményítőbe forgatjuk, hogy ne ragadjanak össze.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is