Először a zselatint összekeverjük a vízzel, majd félretesszük, hogy kicsit megduzzadjon. Közben egy lábasba tesszük a cukrot, a vizet és a mézet, majd felforraljuk. Amikor a keverék forr, kis lángon további 1-2 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. A forró cukros-mézes keveréket hozzáöntjük a zselatinhoz, és az egészet mixerrel alaposan összedolgozzuk.
Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, például vaníliát vagy más ízesítőket. Amikor a keverék elkezd keményedni, hozzáadjuk az ételfestéket, hogy a kívánt színt elérjük. Az elkészült masszát olajozott sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a tetejére is olajos sütőpapírt helyezünk, hogy ne ragadjon rá semmi.
A tepsit 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a massza teljesen megdermedjen. Miután megszilárdult, a masszát ollóval tetszőleges formákra vagy darabokra vágjuk, majd porcukorral elkevert keményítőbe forgatjuk, hogy ne ragadjanak össze.