Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 4 evőkanál búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- csipet só
- 10 dkg porcukor
- 1 nagy pohár tejföl
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá felverjük. A túrót villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, vaníliáscukrot, csipet sót, és jól összedolgozzuk
Ezután hozzáadjuk a búzadarát, ezzel is kikeverjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot.
Egy nagyobb lábosba felteszünk vizet forrni. Gombócokat formázunk, és a forrásban lévő vízbe helyezzük őket. Ha feljönnek a víz tetejére, további 3-4 percig főzzük. Ezután leszűrjük.
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, és ebbe beletehetjük a gombócokat.
[box style=”info”]Ebből a mennyiségből kb. 15-20 db kisebb gombóc jön ki.[/box]


