Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Raffaello recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 dl víz
  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg tejpor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • mandula

A forgatáshoz

  • kókuszreszelék

Elkészítése

A vizet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a margarint, a vaníliás cukrot, a tejport és a kókuszreszeléket. Az egészet simára keverjük, majd hűtőbe tesszük, hogy a massza megdermedjen. Amikor már jól formázható, kisebb golyókat készítünk belőle, a közepükbe egy-egy szem mandulát nyomunk. Végül kókuszreszelékben meghempergetjük a golyókat.

Tálalás

A kész édességet papírkapszlikba ültetve kínáljuk, így még elegánsabb hatást kelt. Hűtőben tárolva napokig friss marad, és jól záródó dobozban ajándéknak is tökéletes.

Tipp

Ha szeretnénk lágyabb ízt, a masszába kevés fehér csokoládét is olvaszthatunk, ami még krémesebbé teszi. A mandula helyett mogyoróval vagy kesudióval is készíthetjük, így minden alkalomra új variációt alkothatunk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/raffaello-4/