Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Raffaello sütés nélkül recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 600 ml tej
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 tojássárga
  • 3 kávéskanál vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • 150 g kókuszreszelék
  • 200 g vaj
  • 0,5 kg háztartási keksz

Elkészítése

Kevés tejben elkeverjük a tojássárgákat, a lisztet és a keményítőt és a cukrokat. A maradék tejet hozzáadjuk, csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk.

A krémet levesszük a tűzről, fóliával lefedjük és kihűtjük.

A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a vajat és addig dolgozzuk (kézi robotgéppel), amíg selymes krémet nem kapunk. Végül beledolgozzuk a kókuszreszeléket is. A krémet 3 részre osztjuk.

Egy mély, 24*34 cm-es tepsi alját háztartási keksszel kibéleljük (vagy sütemény keretet használunk). Rákanalazzuk a krém harmadát, erre kerül még egy réteg keksz, még egy réteg krém, ismét keksz, majd az utolsó adag krém.

Egy kevés kókuszreszeléket megpirítunk száraz serpenyőben, ezzel szórjuk meg a desszertet.

Hűtőszekrénybe tesszük legalább egy éjszakára.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/raffaello-sutes-nelkul/