Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Ribizlis joghurtterrine

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy őzgerinc vagy gyümölcskenyér formát folpackkal kibélelünk. A joghurtot elkeverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert habtejszínt. A zselatint elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, és alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik – de nem forraljuk. A zselatint egy kevés joghurtos habbal elkeverve lehűtjük, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.06.30.

Hozzávalók

Ribizlizseléhez

Elkészítése

Egy őzgerinc vagy gyümölcskenyér formát folpackkal kibélelünk. A joghurtot elkeverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert habtejszínt. A zselatint elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, és alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik – de nem forraljuk. A zselatint egy kevés joghurtos habbal elkeverve lehűtjük, majd ezt a keveréket a többi joghurtos habhoz adjuk, és egyneműsítjük.

A joghurtos hab felét a forma aljára simítjuk, és a formát a fagyasztóba tesszük, hogy a réteg megdermedjen. Közben elkészítjük a ribizlis réteget: a cukrot elkeverjük a zselatinnal, hozzáadjuk a vizet, majd felolvadásig melegítjük. Belekeverjük a ribizlit és egy kevés citromhéjat, a gyümölcsöt kissé összetörjük, hogy színezze és ízesítse a zselét. Ha a keverék langyosra hűlt, ráöntjük a már megdermedt joghurtos rétegre, és visszatesszük a fagyasztóba.

Miután a ribizlis réteg is megdermedt, a maradék joghurtos krémet rákenjük, majd rövid időre visszahelyezzük a fagyasztóba. Ezután a formát áttesszük a hűtőszekrénybe, ahol egy éjszakán át hagyjuk összeállni.

Tálalás előtt tálcára borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát, és friss ribizlivel, valamint citromszeletekkel díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is