Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ribizlis joghurtterrine recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg natúr joghurt
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál cukor (a zselatinhoz)
  • 2 dl habtejszín
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 15 g zselatin
  • 1,5 dl víz

Ribizlizseléhez

  • 25 dkg ribizli (mirelit is lehet)
  • 3 evőkanál cukor
  • 15 g zselatin
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1,5 dl víz

Elkészítése

Egy őzgerinc vagy gyümölcskenyér formát folpackkal kibélelünk. A joghurtot elkeverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert habtejszínt. A zselatint elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, és alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik – de nem forraljuk. A zselatint egy kevés joghurtos habbal elkeverve lehűtjük, majd ezt a keveréket a többi joghurtos habhoz adjuk, és egyneműsítjük.

A joghurtos hab felét a forma aljára simítjuk, és a formát a fagyasztóba tesszük, hogy a réteg megdermedjen. Közben elkészítjük a ribizlis réteget: a cukrot elkeverjük a zselatinnal, hozzáadjuk a vizet, majd felolvadásig melegítjük. Belekeverjük a ribizlit és egy kevés citromhéjat, a gyümölcsöt kissé összetörjük, hogy színezze és ízesítse a zselét. Ha a keverék langyosra hűlt, ráöntjük a már megdermedt joghurtos rétegre, és visszatesszük a fagyasztóba.

Miután a ribizlis réteg is megdermedt, a maradék joghurtos krémet rákenjük, majd rövid időre visszahelyezzük a fagyasztóba. Ezután a formát áttesszük a hűtőszekrénybe, ahol egy éjszakán át hagyjuk összeállni.

Tálalás előtt tálcára borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát, és friss ribizlivel, valamint citromszeletekkel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/ribizlis-joghurtterrine/