Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A kekszes alaphoz: 15 dkg keksz 15 dkg kakaós keksz 15 dkg margarin A habos-joghurtos töltelékhez: 225 g natúr joghurt 175 g tejföl 15-20 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor 25 dkg ribizli (én vegyesen fehéret és pirosat is tettem bele) 2 dl habtejszín habfixáló (a biztonság kedvéért 2 csomag is lehet, főleg ha […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
ReceptEszter
Beküldte: 2014.08.05.

Elkészítése

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:

  • 15 dkg keksz
  • 15 dkg kakaós keksz
  • 15 dkg margarin

A habos-joghurtos töltelékhez:

  • 225 g natúr joghurt
  • 175 g tejföl
  • 15-20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg ribizli (én vegyesen fehéret és pirosat is tettem bele)
  • 2 dl habtejszín
  • habfixáló (a biztonság kedvéért 2 csomag is lehet, főleg ha nem növényi tejszínt használunk)
  • 20 g zselatin


Elkészítése:

A kekszet késes aprítóban összeaprítjuk (vagy ledaráljuk, esetleg nagyon alaposan összetörjük) és a felolvasztott margarinnal összekeverjük. Egy 20-24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk és a kekszes alapot belenyomkodjuk, majd legalább fél órára hűtőbe tesszük.

A joghurtból kiveszünk 2-3 evőkanállal, majd a maradékhoz hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot és jól kikeverjük. A félretett joghurtot kevergetve felmelegítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük a zselatint. Ha nem oldódott fel teljesen, akkor alacsony lángon visszatehetjük a tűzre, hogy felmelegedjen (de ne forraljuk!), majd kevergetve kihűtjük. Ha kihűlt, akkor a cukros joghurtos masszához keverjük.

A megmosott és tisztított ribizlit (akár villával is “lefésülhetjük” a szárakról) is a joghurtos krémhez keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük (ha növényi tejszínt használunk, akkor nem kell bele habfixáló) és óvatos mozdulatokkal, kis adagokban a joghurtos-zselatinos keverékhez adjuk.

A hűtőből kivesszük a kekszes alapot, majd a tetejére öntjük a joghurtos-habos tölteléket. A tetejére egy kevés piros szörpöt önthetünk (jelen esetben málnaszörp volt kéznél) és egy kanál nyelével óvatosan elkeverjük majd a tetejét egyenletesen elsimítjuk.

Legalább pár órát a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, de egy éjszakán át tartó állás sem árt neki. Tálalás előtt egy késsel körbevágjuk a tortaforma pereme mentén a tortát majd lecsatoljuk a tortaformát.

Ribizlivel és friss menta vagy citromfű levelekkel tálaljuk.
[box style=”info”]Elkészíthető más bogyós gyümölccsel is, pl: málna, szeder, áfonya.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
ReceptEszter
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is