Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizstorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 20 dkg kerekszemű rizs
  • 12 dkg cukor
  • 0,5 db vaníliarúd ( vagy 1 csomag vaníliás cukor)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 dl habtejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • 35 g zselatin
  • 1 kg eper

Elkészítése

A rizst bő vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Egy nagyobb lábosban összekeverjük a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a rizst, majd alacsony hőfokon puhára főzzük. Ezután hagyjuk kihűlni.

A zselatint fél dl vízben elkeverjük, majd félretesszük. A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a kihűlt rizshez keverjük. A zselatint kis lángon kevergetve feloldjuk, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel. Hozzáadunk néhány kanál tejberizst, simára keverjük, majd az egészet a többi rizshez forgatjuk.

A masszát vízzel kiöblített formába öntjük, lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap eltávolítjuk a forma karimáját, és egy tálra borítjuk a tortát. Eperrel és citromfűlevelekkel díszítjük.

Tipp: A torta közepébe is tehetünk epret, és ha piros zselatint keverünk hozzá, rózsaszínes árnyalatot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/rizstorta-2/