Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rumos-mazsolás szaloncukor recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg mazsola
  • 20 dkg darált dió
  • 0,5 dl rum vagy aroma vagy befőttlé stb
  • 10 dkg steviával édesített étcsokoládé

Elkészítése

A mazsolát a rumban megáztatjuk, majd a robotgép késes aprítójában pépesre daráljuk, ha maradt rajta rum, azzal együtt. A diót is nagyon finomra daráljuk.

Végül a darált mazsolát, a darált dióval összedolgozzuk, szaloncukrokat formálunk belőlük és pár órára a hűtőbe tesszük.

Végül vízgőz felett 1 ek olajjal megolvasztjuk, belemártogatjuk a szaloncukrokat és rácsra rakosgatjuk.

Másnap akár selyempapírba is csomagolhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/rumos-mazsolas-szaloncukor/