Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Snickers szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Vaníliás krém

  • 2 tasak vaníliaízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor (barna)
  • 6 dl tej
  • 10 dkg margarin

Karamellkrém

  • 10 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 2 tasak karamellízű pudingpor
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg földimogyoró (sótlan, hámozott)

Süti összeállításához

  • 30 dkg vajas keksz
  • 7 dkg étcsokoládé
  • 1,5 teáskanál olaj

Elkészítése

Elkészítjük a vaníliás krémet. Kevés tejet elveszünk a 6 dl-ből, a maradékot feltesszük melegedni. Simára keverjük a cukrot a pudingporokkal, majd egybeöntjük és keverés közben és besűrítjük.

Langyosan hozzákeverjük a margarint és kihabosítjuk.

A karamellkrémhez a cukrot felolvasztjuk. Ha szép világosbarna, akkor hozzáöntjük a tejet, de előtte a 6 dl tejből keveset elveszünk, amiben simára keverjük a pudingporokat. Mikor úgy érezzük, a cukor teljesen felolvadt, hozzákeverjük a pudingporral elkevert tejet és folyamatos keverés mellett besűrítjük.

Mikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a margarint és kihabosítjuk. Végül a sótlan, aprított mogyorót is belekeverjük.

Lerakunk a kekszből 12 db-ot, rásimítjuk a kihűlt vaníliás krém felét. Teszünk egy sor kekszet, majd a karamellkrém felét simítjuk rá. Ismét egy sor keksz jön, erre a vaníliás krém másik fele, aztán a maradék karamellkrém.

Végül a csokit felolvasztjuk az olajjal és rácsorgatjuk a tetejére. A tetejére szórhatunk aprított mogyorót.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/snickers-szelet-2/