Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Somlói kehelyben

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A somlói kehely egy egyszerűen elkészíthető desszert, amelyhez felhasználhatjuk a megmaradt süteményvégeket vagy friss piskótát. Csokoládés puding, tejszínhab, pörkölt mogyoró és egy kevés rum teszi igazán különlegessé. Gyorsan összeállítható, mégis látványos édesség.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.09.23.

Hozzávalók

Elkészítése

Puding elkészítése

A pudingport a tejjel és a cukorral a szokásos módon sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a kakaóport és ízlés szerint rumot, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Tejszínhab

A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.

Mogyoró

A mogyorót száraz serpenyőben megpörköljük, majd apróra törjük, de nem daráljuk.

Összeállítás

Egy kehely aljára tejszínt és a csokoládés pudingból teszünk, megszórjuk pörkölt mogyoróval, majd sütemény- vagy piskótadarabokat helyezünk rá. Ismét rétegezzük: tejszín, puding, mogyoró. A tetejét tejszínhabbal díszítjük, végül megszórhatjuk még egy kevés mogyoróval.

Tipp

Ha különlegesebb változatot szeretnénk, a piskótát meglocsolhatjuk narancslével vagy kávéval is. A mogyoró helyett dióval vagy mandulával is elkészíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is