Puding elkészítése
A pudingport a tejjel és a cukorral a szokásos módon sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a kakaóport és ízlés szerint rumot, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Tejszínhab
A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
Mogyoró
A mogyorót száraz serpenyőben megpörköljük, majd apróra törjük, de nem daráljuk.
Összeállítás
Egy kehely aljára tejszínt és a csokoládés pudingból teszünk, megszórjuk pörkölt mogyoróval, majd sütemény- vagy piskótadarabokat helyezünk rá. Ismét rétegezzük: tejszín, puding, mogyoró. A tetejét tejszínhabbal díszítjük, végül megszórhatjuk még egy kevés mogyoróval.
Tipp
Ha különlegesebb változatot szeretnénk, a piskótát meglocsolhatjuk narancslével vagy kávéval is. A mogyoró helyett dióval vagy mandulával is elkészíthetjük.