Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Somlói kehelyben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • süteményvég ( ennek hiányában piskóta)
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál rum
  • 2 dl habtejszín
  • 3 dkg porcukor
  • aprított, pörkölt mogyoró

Elkészítése

Puding elkészítése

A pudingport a tejjel és a cukorral a szokásos módon sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a kakaóport és ízlés szerint rumot, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Tejszínhab

A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.

Mogyoró

A mogyorót száraz serpenyőben megpörköljük, majd apróra törjük, de nem daráljuk.

Összeállítás

Egy kehely aljára tejszínt és a csokoládés pudingból teszünk, megszórjuk pörkölt mogyoróval, majd sütemény- vagy piskótadarabokat helyezünk rá. Ismét rétegezzük: tejszín, puding, mogyoró. A tetejét tejszínhabbal díszítjük, végül megszórhatjuk még egy kevés mogyoróval.

Tipp

Ha különlegesebb változatot szeretnénk, a piskótát meglocsolhatjuk narancslével vagy kávéval is. A mogyoró helyett dióval vagy mandulával is elkészíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/somloi-kehelyben/