Elkészítése
A darált kekszet, a kakaóport és a rumaromát egy nagy tálban összekeverjük. Egy kisebb lábasban a tejet, a cukrot és a margarint lassú tűzön felmelegítjük, amíg a cukor teljesen feloldódik és a margarin elolvad. Ezután a forró keveréket a kekszre öntjük, majd alaposan összedolgozzuk, amíg egynemű masszát nem kapunk.
A masszát egy 25×30 cm-es jénai tálba simítjuk, ügyelve arra, hogy egyenletesen elterüljön. Ezután hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Közben a tortabevonót gőz fölött az olajjal felolvasztjuk. A fényes csokoládét a kihűlt massza tetejére öntjük, és elsimítjuk. Visszatesszük a hűtőbe, majd ha megdermedt a csoki, a szeletet éles késsel felvágjuk.
Tipp
Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, a masszába tehetünk durvára vágott diót vagy mogyorót is. A tetejére akár fehér csokoládé csíkokat csorgathatunk, így mutatósabb lesz.

