Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg margarin
- 2 ek sárgabaracklekvár
- 1 ek rumaroma
- 9 dkg étcsokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A kekszet, a porcukrot és a kakaóport egy tálba szórjuk, majd jól összekeverjük.
Hozzáadjuk az olvasztott margarint, a rumaromát, a baracklekvárt és összedolgozzuk.
Egy 20*30 cm nagyságú tepsit kibélelünk folpackkal és belenyomkodjuk a tésztát.
Lefedve hűtőbe rakjuk legalább egy órára.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tészta tetejére simítjuk.
Hagyjuk megszilárdulni, majd egy éles késsel felszeleteljük.
[box style=”info”]Amikor megszülettek a kicsik, gyakran készítettem ezt a sütit, hisz nem igényelt sok időt és nem kellett hangos konyhai gépeket sem használni. Így alvásidőben gyorsan össze tudtam állítani.
A hűtőben sokáig eláll és remek vendégváró.[/box]


