Alap:
A vajat kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és a tejet. Az egészet felfőzzük, majd belekeverjük a darált kekszet és a rumaromát. Alaposan összedolgozzuk, hogy egységes masszát kapjunk.
Formázás:
A masszát egy tálcára vagy egy körülbelül 25*30 cm-es tepsibe nyomkodjuk, egyenletesen elsimítjuk a tetejét.
Máz:
Vízgőz felett az étcsokoládét az olajjal felolvasztjuk, majd a kekszes alap tetejére simítjuk.
Hűtés és szeletelés:
A süteményt hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy megdermedjen. Ezután forró vízbe mártott, éles késsel szeleteljük.
Tipp:
A sportszeletet ízlés szerint variálhatjuk: a masszába keverhetünk mazsolát, darabolt diót vagy más aszalt gyümölcsöt. A csokimázat ízesíthetjük kevés fahéjjal vagy narancshéjjal is, hogy különlegesebb legyen.