Elkészítése
A cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet egy edénybe tesszük és alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve szirupot készítünk belőle (addig főzzük, míg a cukor fel nem olvad a vízben).
Hozzáadjuk a margarint. Ha elolvadt benne, akkor hozzáadjuk a kakaóval elkevert tejport. Jól összekeverjük, majd a tűzről lehúzzuk és ekkor belekeverjük a rumot is.
Egy tepsit (kb 30*30 cm) sütőpapírral kibélelünk és ujjnyi vastagon elterítjük benne a masszát. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Az étcsokoládét felolvasztjuk az olajjal és a megdermedt masszát bevonjuk a csoki felével. Ismét hűtőbe tesszük kb 30 percre.
Ha megdermedt a csoki a tetején, akkor lehúzzuk az alsó feléről a sütőpapírt és ezt az oldalát is bevonjuk az olvasztott csoki másik felével. Ismét hűtőbe tesszük kb 30 percre vagy amíg megdermed.
Meleg késsel szeleteljük.








