Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Sütés nélküli almatorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg alma reszelve 2 cs babapiskóta (400 g) 2 cs vanília ízű pudingpor 4,5 dl víz 8 ek kristálycukor 1 kiskanál őrölt fahéj 1 citrom lereszelt héja Tetejére: 3 dl habtejszín tortadara Elkészítése: Egy 26 cm-es, kapcsos tortaformát babapiskótával jó szorosan kirakunk. A lereszelt almát 2 dl vízben puhára pároljuk. A pudingporokat 2,5 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tundi konyha
Beküldte: 2017.06.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg alma reszelve
  • 2 cs babapiskóta (400 g)
  • 2 cs vanília ízű pudingpor
  • 4,5 dl víz
  • 8 ek kristálycukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom lereszelt héja

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • tortadara


Elkészítése:

Egy 26 cm-es, kapcsos tortaformát babapiskótával jó szorosan kirakunk.

A lereszelt almát 2 dl vízben puhára pároljuk.

A pudingporokat 2,5 dl vízben csomómentesen elkeverjük és az almára öntjük, majd ízesítjük a cukorral, a fahéjjal és a lereszelt citrom héjával. Folytonos keveréssel sűrűsödésig főzzük.

A meleg almának a felét a babapiskótára önjük, majd erre újabb babapiskóta sort teszünk és ráöntjük a megmaradt meleg almát.

Várunk vele, hogy annyira kihűljön, hogy a hűtőbe tudjuk tenni pár órára szilárdulni (én délután készítettem, ezért egy egész éjszakát a hűtőbe volt).

Miután megszilárdult, kivesszük a hűtőből és a tortaformának az oldalát lecsatoljuk. A habtejszínt keményre verjük, majd a tetejére és az oldalára kenjük és megszórjuk tortadarával.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is