Elkészítése
A margarint megolvasztjuk, és alaposan összekeverjük a darált keksszel. A keveréket egy kapcsos tortaforma (kb. 22-24 cm átmérőjű) aljába egyenletesen belenyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük dermedni.
A túrót összekeverjük a porcukor felével és az alaposan megmosott citromok reszelt héjával. A citromokat kifacsarjuk, és a levükbe beletesszük a zselatint. A zselatint kis lángon óvatosan feloldjuk, de nem forraljuk fel, hogy megőrizze állagát.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék porcukrot, majd belekeverjük a citromos zselatint. Ezt a habot óvatosan hozzáadjuk a túrós keverékhez, és alaposan elkeverjük, hogy egységes krémet kapjunk.
A túrókrémet a hűtőből kivett kekszes alapra simítjuk. A tortát legalább két órára visszatesszük a hűtőbe, hogy teljesen megszilárduljon. Tálalás előtt a torta tetejét citromhéjjal vagy friss gyümölcsökkel díszíthetjük.
