Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sütés nélküli citromtorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Az alaphoz

  • 12 dkg margarin
  • 25 dkg darált keksz

A krémhez

  • 2 db citrom leve és reszelt héja
  • 15 dkg porcukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 40 dkg sovány túró
  • 2 dkg zselatin

Elkészítése

A margarint megolvasztjuk, és alaposan összekeverjük a darált keksszel. A keveréket egy kapcsos tortaforma (kb. 22-24 cm átmérőjű) aljába egyenletesen belenyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük dermedni.

A túrót összekeverjük a porcukor felével és az alaposan megmosott citromok reszelt héjával. A citromokat kifacsarjuk, és a levükbe beletesszük a zselatint. A zselatint kis lángon óvatosan feloldjuk, de nem forraljuk fel, hogy megőrizze állagát.

A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék porcukrot, majd belekeverjük a citromos zselatint. Ezt a habot óvatosan hozzáadjuk a túrós keverékhez, és alaposan elkeverjük, hogy egységes krémet kapjunk.

A túrókrémet a hűtőből kivett kekszes alapra simítjuk. A tortát legalább két órára visszatesszük a hűtőbe, hogy teljesen megszilárduljon. Tálalás előtt a torta tetejét citromhéjjal vagy friss gyümölcsökkel díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/sutes-nelkuli-citromtorta-2/