Elkészítése
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 30 dkg mascarpone
- 3 dl gyümölcsjoghurt
- 2 dl tejföl
- 15 dkg porcukor
- 4 dl habtejszín
- 20 g zselatin
- 30 dkg meggy (magozott)
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 citromból nyert citromhéj
Elkészítése:
A puha vajat elmorzsoljuk a darált keksszel és a kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
Felverjük a habtejszínt a porcukor felével. Habosra keverjük a mascarponét, a tejfölt, a natúr joghurtot a maradék porcukorral, a citromhéjjal, és összeforgatjuk a felvert tejszínnel.
Takaréklángon folyamatosan melegített citromlében feloldjuk a zselatint, majd a tűzről levéve apránként, 3-4 evőkanál krémmel elvegyítjük, végül a többi krémhez habverővel hozzákeverjük. A magozott meggyet is beleforgatjuk.
Az alapra öntjük a krémet, elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, ahonnan 2-3 óra elteltével kivesszük, és felszolgálás előtt, ostyavirágokkal díszítjük.


