Hozzávalók:
- 30 dkg babapiskóta
- 30 dkg sárgabaracklekvár
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
- 10 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
- 1 cs puncsmáz kb 20 ml vízzel elkeverve
Továbbá:
- 15*25 cm -es forma folpackal bélelve
Elkészítése:
A cukrot, lekvárt, rumos vizet és a mazsolát feltesszük főni. Kevergetjük, és ha a cukor elolvad, valamint a mazsola megduzzad, levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a kakaóport és a citromhéjat.
A babapiskótát összetörjük, és 3-4 darabot vékony csíkokra vágunk.
A babapiskótát leöntjük a forró, felfőzött anyagokkal. Ezután összekeverjük, és folpackkal bélelt formába simítjuk. Amikor kihűlt, mázzal bevonjuk. A máz elkészítésének utasítását a zacskón találjuk meg.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd négyzet alakúra vagy szeletekre vágjuk.