Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sütés nélküli sajttorta nektarinnal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja (vagy 1 zacskó vaníliás cukor)
  • 4 dl habtejszín
  • 25 dkg vajas keksz (téglalap alakú)
  • 5 dkg kókuszreszelék vagy kókuszchips megpirítva
  • 50 dkg nektarin

Elkészítése

Először elkészítjük a krémet: a krémsajtot robotgéppel simára keverjük a porcukorral, a citrom levével és reszelt héjával, valamint a vaníliával. Óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, majd félretesszük.

Keresünk egy kb 26*20 cm-es téglalap alakú, kisebb tepsit és kibéleljük frissentartó fóliával.

Előkészítjük a torta hozzávalóit: a kikevert krémet, a kekszet (összesen kb 40 darabra lesz szükségünk), kókuszreszeléket és 30 dkg gyümölcsöt (a másik 20 dkg-ot a díszítéshez használjuk majd).

A tepsi aljára egy egész vékony réteg krémet kenünk. Következik az első réteg keksz, szép szabályosan, egymás mellett, hogy kitöltsük a tepsit a széléig egészen. Ahová nem fér egész keksz, ott törjük félbe és úgy tegyük oda. A kekszre jön az első réteg krém, kevés pirított kókuszreszelék, erre pedig a gyümölcsök (felkockázott nektarin, málna, áfonya). A rétegezést megismételjük még háromszor, az utolsó réteg mindenképpen krém legyen.

A tetejét is lefedjük frissentartó fóliával és egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap feldíszítjük a torta tetejét gyümölcsökkel és ízlés szerint egyebekkel, pl: kókuszreszelékkel, pisztáciával.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/sutes-nelkuli-sajttorta-nektarinnal/