Hozzávalók:
- 20 db babapiskóta
- 50 dkg szamóca
- 375 g eperes joghurt
- 5 dkg tehéntúró
- 1 dl eperlikőr
- 0,5 citrom
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 mentalevél
Elkészítése:
A piskóták felét lerakjuk a tortaforma aljára.
Rákanalazzuk az epres joghurtot, rátesszük az eper felét félbevágva, szórunk rá vaníliás cukrot, majd újabb piskótaréteget teszünk le. Meglocsoljuk az eperlikőrrel, és erre tesszük a túrót. A tetejére rárakjuk az eper másik felét.
Betesszük a hűtőbe. Másnap kivesszük, középre mentaleveleket rakunk, s felszeleteljük.
[box style=”info”]Az egyik receptversenyen kaptam ajándékba egy 18 cm-es tortaformát. A mérete alapján ez pont elég nekem. Gondoltam kipróbálom egy sütés nélküli tortával.[/box]