Elkészítése
Az alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt, kávét, rumot és összegyúrjuk, amennyiben nem kellően formázható a massza, akkor még szükség szerint adjunk hozzá tejet.
A masszát egy nagyobb (2/3) és egy kisebb (1/3) részre osztjuk. Egy 30*12 cm-es őzgerincformát kibélelünk folpackkal és a nagyobb részt nyújtófával kinyújtjuk, majd a formába helyezzük, úgy hogy az a forma oldalát is fedje.
A megmosott szilvát kimagozzuk, apróra daraboljuk és egy edénybe tesszük. Hozzákeverjük a cukrot, fahéjat és szegfűszeget, majd lassú tűzön puhára főzzük, végül botmixerrel pürésítjük.
Kevés vízzel összekeverjük a pudingporokat, a szilvához öntjük és sűrű krémmé főzzük. A zselatint vízben feloldjuk, összemelegítjük és a krémhez adjuk. Kevés hűtés után a formába öntjük.
A maradék kekszes masszát a forma aljának megfelelően kinyújtjuk és a krémet ezzel zárjuk, végül folpackkal betakarjuk.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a formából kiöntve pirított, vágott dióval megszórva kínáljuk.









