Elkészítése
Ebből a süteményből 4 réteget készítünk, mindegyiket külön-külön elkészítve, és rétegenként várjuk meg, hogy megszilárduljon.
1. réteg:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájákat 2,5 kanál porcukorral habosra keverjük, a fehérjét pedig 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a habot óvatosan hozzákeverjük a cukros masszához. Közben 1 dl vízben elkeverünk 2 evőkanál zselatint, felmelegítjük (forrás nélkül), majd langyosan a tojásos masszához keverjük. Kiöblített kuglófformába öntjük, és hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
2. réteg:
Ismét szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájákat 2,5 kanál porcukorral és kakaóval habosra keverjük, a fehérjét pedig 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd összekeverjük a cukros masszával. Ismét 1 dl vízben elkeverünk 2 evőkanál zselatint, langyosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és a megdermedt első rétegre öntjük.
3. réteg:
A tejfölt simára keverjük 3 kanál cukorral és vaníliás cukorral. Feloldunk 2 evőkanál zselatint 1 dl vízben, és hozzákeverjük a tejfölhöz. A korábbi rétegekre öntjük.
4. réteg:
2 dl málnaszörpöt összekeverünk az 1 dl vízben feloldott és langyosan hozzáadott zselatinnal. Ez lesz a kuglóf utolsó rétege.
Teljesen megszilárdítjuk a hűtőben, majd rövid ideig meleg vízbe állítjuk, hogy könnyen kifordíthassuk egy tányérra. Jó munkát és étvágyat!
