Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szivárvány kuglóf recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 8 evőkanál porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl víz
  • 3 csomag zselatin
  • 1 evőkanál kakaó
  • 2 kis doboz tejföl
  • 2 dl málnaszörp

Elkészítése

Ebből a süteményből 4 réteget készítünk, mindegyiket külön-külön elkészítve, és rétegenként várjuk meg, hogy megszilárduljon.

1. réteg:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájákat 2,5 kanál porcukorral habosra keverjük, a fehérjét pedig 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a habot óvatosan hozzákeverjük a cukros masszához. Közben 1 dl vízben elkeverünk 2 evőkanál zselatint, felmelegítjük (forrás nélkül), majd langyosan a tojásos masszához keverjük. Kiöblített kuglófformába öntjük, és hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

2. réteg:

Ismét szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájákat 2,5 kanál porcukorral és kakaóval habosra keverjük, a fehérjét pedig 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd összekeverjük a cukros masszával. Ismét 1 dl vízben elkeverünk 2 evőkanál zselatint, langyosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és a megdermedt első rétegre öntjük.

3. réteg:

A tejfölt simára keverjük 3 kanál cukorral és vaníliás cukorral. Feloldunk 2 evőkanál zselatint 1 dl vízben, és hozzákeverjük a tejfölhöz. A korábbi rétegekre öntjük.

4. réteg:

2 dl málnaszörpöt összekeverünk az 1 dl vízben feloldott és langyosan hozzáadott zselatinnal. Ez lesz a kuglóf utolsó rétege.

Teljesen megszilárdítjuk a hűtőben, majd rövid ideig meleg vízbe állítjuk, hogy könnyen kifordíthassuk egy tányérra. Jó munkát és étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/szivarvany-kuglof/