Elkészítése
A habtejszínt 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a zselatinfixet, és néhány percig tovább habosítjuk.
A túrót egy tálba tesszük, villával áttörjük, majd hozzáadjuk a maradék 2 evőkanál porcukrot, a vaníliás cukrot és a szőlő felét. Ha a szőlőszemek nagyok, előtte daraboljuk fel. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot, hogy könnyű, habos állagot kapjunk.
A kész krémtúrót egy tálcára halmozzuk, szőlőfürt formát alakítva ki belőle. Félbevágott szőlőszemekkel díszítjük a tetejét, és szőlőlevelekkel még mutatósabbá tehetjük.
Tipp
Ha szeretnénk gazdagabb ízt, reszelhetünk bele egy kevés citromhéjat vagy adhatunk hozzá pár szem mazsolát. A desszertet akár poharakba is adagolhatjuk, így elegánsabb tálalásban kínálhatjuk.
