Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Szőlős krémtúró

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szőlős krémtúró egy könnyű és friss desszert, amely ideális választás az őszi szezonban. A krémes túró és a tejszínhab lágy párosa tökéletesen harmonizál a szőlő zamatos ízével. Látványosan tálalva vendégváró desszertként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
huszanke
Beküldte: 2013.10.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A habtejszínt 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a zselatinfixet, és néhány percig tovább habosítjuk.

A túrót egy tálba tesszük, villával áttörjük, majd hozzáadjuk a maradék 2 evőkanál porcukrot, a vaníliás cukrot és a szőlő felét. Ha a szőlőszemek nagyok, előtte daraboljuk fel. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot, hogy könnyű, habos állagot kapjunk.

A kész krémtúrót egy tálcára halmozzuk, szőlőfürt formát alakítva ki belőle. Félbevágott szőlőszemekkel díszítjük a tetejét, és szőlőlevelekkel még mutatósabbá tehetjük.

Tipp

Ha szeretnénk gazdagabb ízt, reszelhetünk bele egy kevés citromhéjat vagy adhatunk hozzá pár szem mazsolát. A desszertet akár poharakba is adagolhatjuk, így elegánsabb tálalásban kínálhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is