Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szőlős krémtúró recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 dl cukrozott habtejszîn
  • 1 csomag zselatin fix
  • 0,5 kg szőlő

Elkészítése

A habtejszínt 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a zselatinfixet, és néhány percig tovább habosítjuk.

A túrót egy tálba tesszük, villával áttörjük, majd hozzáadjuk a maradék 2 evőkanál porcukrot, a vaníliás cukrot és a szőlő felét. Ha a szőlőszemek nagyok, előtte daraboljuk fel. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot, hogy könnyű, habos állagot kapjunk.

A kész krémtúrót egy tálcára halmozzuk, szőlőfürt formát alakítva ki belőle. Félbevágott szőlőszemekkel díszítjük a tetejét, és szőlőlevelekkel még mutatósabbá tehetjük.

Tipp

Ha szeretnénk gazdagabb ízt, reszelhetünk bele egy kevés citromhéjat vagy adhatunk hozzá pár szem mazsolát. A desszertet akár poharakba is adagolhatjuk, így elegánsabb tálalásban kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/szolos-kremturo/