Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sztracsatella desszert egy krémes, rétegezett finomság, amelyben a puha babapiskóta, a grízes krém és a csokireszelékes tejszínhab tökéletes harmóniát alkot. Ünnepi alkalmakra, családi ebédre vagy vendégvárónak is ideális, hiszen egyszerre mutatós és nagyon finom.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erzsébet Bán
Beküldte: 2013.10.15.

Hozzávalók

Áztatáshoz

Elkészítése

A tejet a búzadarával, a cukorral és a tojássárgákkal sűrűbb grízzé főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint, és simára dolgozzuk.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd belereszelünk 7,5 dkg étcsokoládét, és óvatosan összeforgatjuk.

Egy nagyobb jénai tál aljára rumaromás tejbe áztatott babapiskótát rétegezünk. Erre kerül a grízes krém fele, majd egy réteg csokireszelékes tejszínhab. Újabb réteg áztatott babapiskóta következik, majd a maradék grízes krém, végül a maradék csokis hab.

A tetejére ráreszeljük a maradék étcsokoládét, és hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon.

Tipp

A desszertet tálalás előtt néhány órát érdemes pihentetni a hűtőben, így az ízek jobban összeérnek. Ha szeretnénk, a rumaroma helyett valódi rumot is használhatunk, így intenzívebb ízt kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is