Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sztracsatella recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 2 dl búzadara
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg babapiskóta
  • 15 dkg margarin
  • 4 dl habtejszín
  • 15 dkg étcsoki

Áztatáshoz

  • rumaroma
  • 4 dl tej (a piskóta áztatáshoz)

Elkészítése

A tejet a búzadarával, a cukorral és a tojássárgákkal sűrűbb grízzé főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint, és simára dolgozzuk.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd belereszelünk 7,5 dkg étcsokoládét, és óvatosan összeforgatjuk.

Egy nagyobb jénai tál aljára rumaromás tejbe áztatott babapiskótát rétegezünk. Erre kerül a grízes krém fele, majd egy réteg csokireszelékes tejszínhab. Újabb réteg áztatott babapiskóta következik, majd a maradék grízes krém, végül a maradék csokis hab.

A tetejére ráreszeljük a maradék étcsokoládét, és hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon.

Tipp

A desszertet tálalás előtt néhány órát érdemes pihentetni a hűtőben, így az ízek jobban összeérnek. Ha szeretnénk, a rumaroma helyett valódi rumot is használhatunk, így intenzívebb ízt kapunk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/sztracsatella-2/