Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szultána tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap

  • 2 dl cukor
  • 2 dl finomliszt
  • 1 liter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj

Alá

  • kókuszreszelék

Krém

  • 2,5 dl habtejszín (2,5-3 dl)
  • 2 ek málnalekvár (vagy meggy, ribizli vagy másmilyen savanykás lekvár)

Elkészítése

Egy nagy gáztepsi aljába (44*38 cm) kókuszreszeléket szórunk. Nem kell sok, a lényeg, hogy teljesen befedje.

Az alaphoz a lisztet és a cukrot egy edénybe mérjük és kis adagokban hozzáadva a tejet csomómentesre keverjük a masszát. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a vaníliás cukrot és a vajat, majd addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad.

A vaníliás masszát a kókuszreszelékre simítjuk egyenletesen, majd hagyjuk kihűlni teljesen.

A jól behűtött tejszínt felverjük majdnem teljesen, majd hozzáadjuk a lekvárt is és teljesen kemény habbá verjük.

A lekváros habot rásimítjuk a vaníliás alapra egyenletesen, majd 12 egyenlő részre vágjuk. A szészeket egyenként feltekerjük. Ne ilyedjünk meg, kissé törik a massza tekerés közben, de ha feltekertük, akkor párszor görgessük meg a maradék kókuszreszeléken és nyoma sem marad annak, hogy megtört volna!

Díszíthetjük levárcsíkokkal és már tálalhatjuk is.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/szultana-tekercs/