Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Tejberizs Lidus módra

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A klasszikus tejberizs selymesen krémes, a karamell és a gyümölcsök frissessége pedig izgalmas kontrasztot ad. Egyszerűen elkészíthető, mégis látványos tálalással ünnepivé tehető.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lídia Deák
Beküldte: 2013.08.23.

Hozzávalók

Elkészítése

ejberizs és puding elkészítése

A rizst 2,5 dl tej, 1 dl víz és 1 csomag vaníliás cukor felforralt keverékében főzzük puhára. Amikor elkészült, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot.

A karamell ízű pudingport 5 dl tejben, 1 evőkanál cukorral felfőzzük, majd kihűtjük.

Gyümölcsök előkészítése

Az almát cikkekre vágjuk. A margarint serpenyőben felhevítjük, beletesszük az almaszeleteket, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd átfordítjuk, és a másik oldalukat kevés vaníliás cukorral hintjük meg. Az őszibarackot szintén cikkekre vágjuk.

Tálalás

A kihűlt tejberizsből fagylaltos kanál segítségével két gömböt formázunk, és tányérra tesszük. Ráöntjük a karamellpudingot, mindegyik rizsgömb tetejére egy-egy karamellizált almaszeletet helyezünk, díszítjük stevia levéllel, mellé tesszük a barackszeleteket.

Tipp

A desszert ízét fokozhatjuk egy kevés őrölt fahéjjal vagy reszelt citromhéjjal. Ha intenzívebb karamellás ízt szeretnénk, a pudingba keverhetünk egy kanál barna cukrot. Hidegen tálalva frissítő édesség, de langyosan is finom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Lídia Deák
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is