Elkészítése
ejberizs és puding elkészítése
A rizst 2,5 dl tej, 1 dl víz és 1 csomag vaníliás cukor felforralt keverékében főzzük puhára. Amikor elkészült, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot.
A karamell ízű pudingport 5 dl tejben, 1 evőkanál cukorral felfőzzük, majd kihűtjük.
Gyümölcsök előkészítése
Az almát cikkekre vágjuk. A margarint serpenyőben felhevítjük, beletesszük az almaszeleteket, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd átfordítjuk, és a másik oldalukat kevés vaníliás cukorral hintjük meg. Az őszibarackot szintén cikkekre vágjuk.
Tálalás
A kihűlt tejberizsből fagylaltos kanál segítségével két gömböt formázunk, és tányérra tesszük. Ráöntjük a karamellpudingot, mindegyik rizsgömb tetejére egy-egy karamellizált almaszeletet helyezünk, díszítjük stevia levéllel, mellé tesszük a barackszeleteket.
Tipp
A desszert ízét fokozhatjuk egy kevés őrölt fahéjjal vagy reszelt citromhéjjal. Ha intenzívebb karamellás ízt szeretnénk, a pudingba keverhetünk egy kanál barna cukrot. Hidegen tálalva frissítő édesség, de langyosan is finom.
