Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejberizs Lidus módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg rizs
  • 7,5 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 csomag karamellízű pudingpor
  • 1 csipet fahéj
  • 0,5 db zöldalma
  • 0,5 db őszibarack
  • 5 dkg margarin
  • 3 evőkanál cukor (nád)
  • 1,5 csomag vaníliás cukor
  • 2 db stevia levél

Elkészítése

ejberizs és puding elkészítése

A rizst 2,5 dl tej, 1 dl víz és 1 csomag vaníliás cukor felforralt keverékében főzzük puhára. Amikor elkészült, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot.

A karamell ízű pudingport 5 dl tejben, 1 evőkanál cukorral felfőzzük, majd kihűtjük.

Gyümölcsök előkészítése

Az almát cikkekre vágjuk. A margarint serpenyőben felhevítjük, beletesszük az almaszeleteket, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd átfordítjuk, és a másik oldalukat kevés vaníliás cukorral hintjük meg. Az őszibarackot szintén cikkekre vágjuk.

Tálalás

A kihűlt tejberizsből fagylaltos kanál segítségével két gömböt formázunk, és tányérra tesszük. Ráöntjük a karamellpudingot, mindegyik rizsgömb tetejére egy-egy karamellizált almaszeletet helyezünk, díszítjük stevia levéllel, mellé tesszük a barackszeleteket.

Tipp

A desszert ízét fokozhatjuk egy kevés őrölt fahéjjal vagy reszelt citromhéjjal. Ha intenzívebb karamellás ízt szeretnénk, a pudingba keverhetünk egy kanál barna cukrot. Hidegen tálalva frissítő édesség, de langyosan is finom.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/tejberizs-lidus-modra/