Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejberizses-csokis kehely recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tejberizshez

  • 1,3 liter tej
  • 2,5 dl rizs (1 bögre)
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál mazsola
  • 10 dkg margarin

Pudinghoz

  • 3 csomag étcsokoládé ízű pudingpor
  • 1,5 liter tej
  • 12 dkg kristálycukor
  • 5 dkg étcsokoládé

Tetejére

  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg friss eper
  • menta levél

Elkészítése

A tejberizst és a pudingot ha lehet nagyjából egy időben, egyszerre készítsük el.

Az epreket ketté vagy 4-be vágva félretesszük, a kelyheket vagy parfés poharakat felsorakoztatjuk.

A rizshez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk az ízlés szerinti cukrot, csipet sót és a kimért rizst, majd puhára főzzük. A vanília pudingot kikeverjük 1,5 dl tejjel és behabarjuk vele a rizst, majd legvégül elkeverjük benne a margarint és a mazsolát. Ha menet közben kissé szilárdulna, akkor pici tejjel fel lehet keverni, hogy könnyebb legyen a rétegezés.

A csokipudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük és miután elzártuk a lángot, hozzáadjuk a csokit és elkeverjük benne.

Felváltva belerétegezzük a kelyhekbe vagy parfés poharakba a tejberizst és a pudingot, majd kicsit hűlni hagyjuk.

Legvégül az olajjal gőz felett felolvasztott csokiból 1-1 kanállal ráfolyatunk, elhelyezzük a tetején a friss, szezonális gyümölcsöket és menta levelekkel díszíthetjük.

Hűtőszekrénybe téve hagyjuk dermedni.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/tejberizses-csokis-kehely/