Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös babapiskótás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 liter tejföl
  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 db narancs reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 2-3 evőkanál kakaópor (én még tettem bele olvasztott étcsokit is de elhagyható)
  • kb 10 evőkanál porcukor

Elkészítése

A tejfölt egy nagy tálban kikeverjük a porcukorral, egy csipet sóval, és a reszelt narancshéjjal vagy narancsaromával. Kóstoljuk meg, hogy elég édes-e, és ízlés szerint igazítsuk a cukormennyiséget.

A tejfölös krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe kakaóport keverünk.

Egy tál vagy tepsi aljára lerakunk egy réteg babapiskótát. Erre ráöntjük a kakaós krémet, egyenletesen elsimítva. Ha díszíteni szeretnénk, a kakaós krémből egy keveset félretehetünk.

A kakaós krémre újabb réteg babapiskótát helyezünk, majd rásimítjuk a fehér tejfölös krémet. Az egészet lefedjük, és legalább 6-8 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a piskóta megpuhuljon és az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/tejfolos-babapiskotas/