Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejfölt kikeverjük a porcukorral, az egyik vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és egy citrom kifacsart levével. A babapiskótát és a krémet három egyenlő részre osztjuk. Egy tortaformát – nálunk nagyméretű kerek jénait – folpackkal alaposan kibélelünk, az oldalát is. Az alját kirakjuk egy sor babapiskótával, rákenjük a krém egyharmadát, majd ismét egy sor babapiskóta […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.14.

Hozzávalók

Díszítéshez

Elkészítése

A tejfölt kikeverjük a porcukorral, az egyik vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és egy citrom kifacsart levével. A babapiskótát és a krémet három egyenlő részre osztjuk.

Egy tortaformát – nálunk nagyméretű kerek jénait – folpackkal alaposan kibélelünk, az oldalát is. Az alját kirakjuk egy sor babapiskótával, rákenjük a krém egyharmadát, majd ismét egy sor babapiskóta és krém következik. A harmadik réteg szintén piskóta és krém, a tetején mindig krém legyen.

A formában hagyva, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a forma tetejére egy nagyméretű lapos tányért helyezünk, majd határozott mozdulattal megfordítjuk, és ráborítjuk a tortát. Lehúzzuk róla a folpackot.

A tejszínt a másik vaníliás cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük. Ha színes tejszínhabot szeretnénk, néhány csepp ételfestéket is adhatunk hozzá. A tortát ezzel vonjuk be, és tetszés szerint szeletelt gyümölccsel vagy tortadarával díszítjük, ahogy egy sütött tortát is tennénk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is