Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös citromtorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg babapiskóta
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8 dl tejföl
  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 1 db citrom leve

Díszítéshez

  • idénygyümölcs
  • csokidara

Elkészítése

A tejfölt kikeverjük a porcukorral, az egyik vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és egy citrom kifacsart levével. A babapiskótát és a krémet három egyenlő részre osztjuk.

Egy tortaformát – nálunk nagyméretű kerek jénait – folpackkal alaposan kibélelünk, az oldalát is. Az alját kirakjuk egy sor babapiskótával, rákenjük a krém egyharmadát, majd ismét egy sor babapiskóta és krém következik. A harmadik réteg szintén piskóta és krém, a tetején mindig krém legyen.

A formában hagyva, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a forma tetejére egy nagyméretű lapos tányért helyezünk, majd határozott mozdulattal megfordítjuk, és ráborítjuk a tortát. Lehúzzuk róla a folpackot.

A tejszínt a másik vaníliás cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük. Ha színes tejszínhabot szeretnénk, néhány csepp ételfestéket is adhatunk hozzá. A tortát ezzel vonjuk be, és tetszés szerint szeletelt gyümölccsel vagy tortadarával díszítjük, ahogy egy sütött tortát is tennénk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/tejfolos-citromtorta/