Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Tejszínes epertorta babapiskótából

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Előkészítés A pudingporokat a tejjel és a kristálycukorral a csomagoláson található utasítás szerint sűrűre főzzük, majd hagyjuk langyosra hűlni. Az epret alaposan megmossuk, megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük. Elkészítés Egy tortaforma vagy egy magasabb falú tepsi alját kirakjuk babapiskótával. Ráöntjük a puding egyharmadát, majd eloszlatjuk rajta az eperdarabok egyharmadát. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.05.14.

Hozzávalók

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítése

Előkészítés

A pudingporokat a tejjel és a kristálycukorral a csomagoláson található utasítás szerint sűrűre főzzük, majd hagyjuk langyosra hűlni. Az epret alaposan megmossuk, megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük.

Elkészítés

Egy tortaforma vagy egy magasabb falú tepsi alját kirakjuk babapiskótával. Ráöntjük a puding egyharmadát, majd eloszlatjuk rajta az eperdarabok egyharmadát.

A rétegezést még kétszer megismételjük, a legfelső rétegre puding kerül. A tortát fél órára a hűtőbe tesszük, hogy a rétegek kissé összeálljanak. Ezután a tetejére egyenletesen rákenjük a kemény habbá vert tejszínt.

A tejszínhab tetejét reszelt étcsokoládéval vagy tortadarával megszórjuk, és friss eperszemekkel díszítjük. A kész tortát legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen és összeérjenek az ízek.

Tipp

A torta más gyümölcsökkel is elkészíthető, például málnával vagy áfonyával. A tejszínhab helyett használhatunk növényi alapú tejszínhabot is, ha tartósabb állagot szeretnénk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is