Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes epertorta babapiskótából recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg eper
  • 40 dkg babapiskóta
  • 1,5 liter tej
  • 3 csomag tejszínízű pudingpor
  • 12 evőkanál cukor

A tetejére

  • 2,5 dl habtejszín

A díszítéshez

  • reszelt étcsokoládé (vagy tortadara )
  • eper

Elkészítése

Előkészítés

A pudingporokat a tejjel és a kristálycukorral a csomagoláson található utasítás szerint sűrűre főzzük, majd hagyjuk langyosra hűlni. Az epret alaposan megmossuk, megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük.

Elkészítés

Egy tortaforma vagy egy magasabb falú tepsi alját kirakjuk babapiskótával. Ráöntjük a puding egyharmadát, majd eloszlatjuk rajta az eperdarabok egyharmadát.

A rétegezést még kétszer megismételjük, a legfelső rétegre puding kerül. A tortát fél órára a hűtőbe tesszük, hogy a rétegek kissé összeálljanak. Ezután a tetejére egyenletesen rákenjük a kemény habbá vert tejszínt.

A tejszínhab tetejét reszelt étcsokoládéval vagy tortadarával megszórjuk, és friss eperszemekkel díszítjük. A kész tortát legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen és összeérjenek az ízek.

Tipp

A torta más gyümölcsökkel is elkészíthető, például málnával vagy áfonyával. A tejszínhab helyett használhatunk növényi alapú tejszínhabot is, ha tartósabb állagot szeretnénk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/tejszines-epertorta-babapiskotabol/