Előkészítés
A pudingporokat a tejjel és a kristálycukorral a csomagoláson található utasítás szerint sűrűre főzzük, majd hagyjuk langyosra hűlni. Az epret alaposan megmossuk, megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük.
Elkészítés
Egy tortaforma vagy egy magasabb falú tepsi alját kirakjuk babapiskótával. Ráöntjük a puding egyharmadát, majd eloszlatjuk rajta az eperdarabok egyharmadát.
A rétegezést még kétszer megismételjük, a legfelső rétegre puding kerül. A tortát fél órára a hűtőbe tesszük, hogy a rétegek kissé összeálljanak. Ezután a tetejére egyenletesen rákenjük a kemény habbá vert tejszínt.
A tejszínhab tetejét reszelt étcsokoládéval vagy tortadarával megszórjuk, és friss eperszemekkel díszítjük. A kész tortát legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen és összeérjenek az ízek.
Tipp
A torta más gyümölcsökkel is elkészíthető, például málnával vagy áfonyával. A tejszínhab helyett használhatunk növényi alapú tejszínhabot is, ha tartósabb állagot szeretnénk.