Elkészítése
Alap elkészítése
A háztartási kekszet apróra törjük vagy daráljuk. A felmelegített margarinnal összedolgozzuk, majd egy 22 cm-es átmérőjű, fóliával kibélelt tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Gyümölcsréteg elkészítése
A fagyasztott gyümölcsöt kevés vízzel és cukorral felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a 100 ml forró vízben feloldott zselatint, és a masszát a kekszes alapra öntjük. A tortát legalább 5 órára hűtőbe tesszük, amíg teljesen megszilárdul.
Díszítés
Tálalás előtt kivesszük a formából, majd a porcukorral felvert tejszínhabbal díszítjük a tetejét.
Tipp
A tortát szezonális friss gyümölcsökkel is elkészíthetjük, így még gazdagabb lesz az íze. Ha szeretnénk, a tejszínhabot habfixálóval is elkészíthetjük, hogy szebb tartást adjon a díszítésnek.
