Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínhabos gyümölcsös torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 160 g háztartási keksz
  • 80 g margarin
  • 500 g fagyasztott gyümölcs
  • víz
  • 4 evőkanál cukor
  • 100 ml forró víz
  • 30 g zselatinpor
  • 250 ml habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítése

Alap elkészítése

A háztartási kekszet apróra törjük vagy daráljuk. A felmelegített margarinnal összedolgozzuk, majd egy 22 cm-es átmérőjű, fóliával kibélelt tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Gyümölcsréteg elkészítése

A fagyasztott gyümölcsöt kevés vízzel és cukorral felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a 100 ml forró vízben feloldott zselatint, és a masszát a kekszes alapra öntjük. A tortát legalább 5 órára hűtőbe tesszük, amíg teljesen megszilárdul.

Díszítés

Tálalás előtt kivesszük a formából, majd a porcukorral felvert tejszínhabbal díszítjük a tetejét.

Tipp

A tortát szezonális friss gyümölcsökkel is elkészíthetjük, így még gazdagabb lesz az íze. Ha szeretnénk, a tejszínhabot habfixálóval is elkészíthetjük, hogy szebb tartást adjon a díszítésnek.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/tejszinhabos-gyumolcsos-torta/