Elkészítése
Az 1 kis pohár kefirt (2 dl), a fél pohár tejfölt (1 dl), a cukrot és a vaníliás cukrot egy tálban összekeverjük, majd félretesszük. A habporokat a tejjel kemény habbá verjük, és ezt is félretesszük. A zselatint egy másik kis edényben a kefirrel és a tejföllel kis lángon melegítjük, amíg a zselatin szemcséi teljesen fel nem oldódnak. Ezután az összes eddig elkészített hozzávalót egy nagy tálban alaposan összekeverjük – ez lesz a krém.
A babapiskótákat lekvárral párosával összeragasztjuk. Két müzlistál alját kivi szeletekkel kirakjuk, erre jön egy réteg krém, majd egy kör alakban elrendezett réteg ragasztott piskóta. Erre újabb réteg krém, ismét piskóta, és végül még egy réteg krém. A tetejére egy utolsó réteg piskóta kerül, hogy a sütemény alapja stabil legyen, amikor kiborítjuk.
A kész édességet hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen. Tálalás előtt a tálat kiborítjuk, így a kivis szeletek a tetejére kerülnek. A teknős lábacskáit és fejét banánkarikákból formázzuk.
