Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tiramisu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg mascarpone
  • 30 darab babapiskóta (kb)
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 dl presszókávé
  • amaretto likőr
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítése

Lefőzzük a kávét és kihűtjük, majd beleöntjük a likőrt.

A tojások sárgáját összekeverjük a porcukorral, majd vízgőz fölött pár perc alatt (3-4 perc) sűrűre főzzük. Ezután hideg vízbe állítjuk az edényt és addig keverjük, amíg ki nem hűl. Jól kihabosítjuk, hogy egész világos legyen.

A mascarponét simára keverjük, hozzáadjuk a tojásos masszát és összedolgozzuk.

A likőrös kávéba egyesével belemártogatjuk a babapiskótákat, majd egy 20*20 cm-es tálba, tepsibe rakjuk. Vigyázzunk, hogy ne áztassuk a piskótákat, csak forgassuk meg! Ezután rákenjük a krém felét. Újra egy sor babapiskóta következik, amit szintén a likőrös kávéba forgattunk. Tetejére elsimítjuk a maradék krémet, finoman megütögetjük, lefóliázzuk és hűtőbe tesszük 10-12 órára. Ez idő alatt összeérnek az ízek, megpuhul a babapiskóta.

Másnap ízlés szerint tejszínhabbal díszíthetjük, de ez el is maradhat. Végül kakaóporral meghintjük.

Tippek, tapasztalatok:

Tényleg szükség van arra a hosszú időre, míg pihen, érik a tiramisunk. Félidőnél felvágtam, mert mohók voltunk 🙂

Nagyon finom volt, de még nem puhult meg igazán a babapiskóta és az ízek sem értek össze kellőképpen. Tehát nem véletlen a várakozási idő!

Akinek nem elég édes, az tehet bele több porcukrot, amikor a krémet készíti.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/tiramisu-18/