Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a krémsajttal, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Ha szükséges, ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémsajtos keverékbe, hogy könnyű és levegős krémet kapjunk. Ezután erős kávét főzünk, amelybe belekeverjük a porcukrot és a rumot. Előkészítünk egy […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a krémsajttal, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Ha szükséges, ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémsajtos keverékbe, hogy könnyű és levegős krémet kapjunk.

Ezután erős kávét főzünk, amelybe belekeverjük a porcukrot és a rumot. Előkészítünk egy tálat, és a babapiskótákat gyorsan megforgatjuk a rumos-kávéban, ügyelve arra, hogy ne ázzanak el túlságosan. A tál aljára egy réteg babapiskótát helyezünk, majd rákanalazunk egy réteg krémet, amelyet kakaóporral megszórunk. Ezt a rétegezést folytatjuk: újabb réteg babapiskóta következik, majd ismét krém, és végül a tetejét is megszórjuk kakaóporral.

A desszertet hűtőbe tesszük, és legalább 12 órán át hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek és a piskóta jól átázzon a krémtől.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is